Annet

Behandlingsdag – massasje og laser

Kun undervisningslokale er i bruk under dette arrangementet

Behandlingsdag – massasje og laser

Voss Hundeterapi- Astrid Nornes kjem til hallen 24. november. Ho er utdannet innen laserterapi, holder på med utdanning innen hundemassør og rehabilitering innen hund. Siden ho ikke er ferdig utdannet hundemassør enda er prisen ekstra gunstig.

  • 400kr for 45min massasje og laserbehandling.
  • laserbehandling på en konkret plass; type sår, seneskade osv. 200kr, tar opp til 15min

Hensikten med hundemassasje er

  • Kunne forebygge mot skader: Kunne oppdager stivheter og ømheter tidlig, og kunne løse opp spenningene tidlig.
  • Rehabilitering: massasje har vært benyttet i mange år som en rehabiliterende behandling etter skader på mennesker, men også nå på hund.
  • Kontakt/psykisk pleie: Man oppnår fortere kontakt og tillit, og gjør hunden trygg på berøring. Massasje og liknende manuelle terapier er kanskje eneste form for behandling som også gjør godt for psyke og sjel, noe som er viktig for en hund som skal prestere.
  • Prestasjon: Man utsetter hele tiden hunden for spenninger når man trener den. Massasje vil redusere disse spenningene og forhindre at de «setter» seg i hundens kropp. Massasje er dessuten avslappende etter stress.
  • Konkurranse/ytelse: Man kan forbedre hundens yteevne ved å holde den myk og smidig og forhindrer bevegelsesinnskrenkninger pga. forkortet muskulatur.
  • Ved massasje aktiveres et antistresshormon. – Ved massasje kan en dempe smerter hos hunden. Ved å massere så frisettes det hormoner som virker smertedempende på kroppen, endorfiner og til en viss grad oxytocin.

Info om laserbehandling for dyr

Laser har igjennom mange års forskning vist stor positiv effekt og virkning på blant annet; – sår og vevsskader, også operasjonssår – hevelser – ligamentskader – brudd – seneskader – betennelser – muskelsmerter/triggerpunkter – ledd – korsbåndskader – prolaps – sprekker i poter – våteksem – forkalkning – smertelindring også for langvarig og kroniske smerter Laser kan som dere ser ha positiv virkning på veldig mange ulike områder og er en smertefri behandling. Regelmessige laserbehandlinger for aktive dyr, dyr i arbeid og sport, kan bidra til at dyret kan ligge på et høyt nivå lengre og risikoen for skader reduseres. Gamle/eldre hunder/hester osv kan også ha god nytte av regelmessig laserterapi ved at den får mindre smerter og øker smidighet som igjen gir bedre livskvalitet. Veldig kort kan en si at laser påvirker det lokale immunforsvaret, sirkulasjon i blod- og lymfesystemet, stoffskiftet i cellene og utskilling av bl.a endorfiner. Dette er med på å dempe inflammasjonsprosesser, minsker ødemer og øker omsetningen av nytt byggematerialer ved skader og øker energiomsetningen i cellene slik at kroppen lettere kan reparere skaden.

Dato

24. november 2021
Utløpt!

Tid

10:00 - 19:00

Sted

Vest Hundesportsenter AS
Industrivegen 75, 5200 Os
Kategori
Vest Hundesportsenter AS

Arrangør

Vest Hundesportsenter AS
Telefon
+47 400 40 607
E-post
[email protected]
Nettsted
https://www.vesthundesportsenter.no

I ett lagerbygg på Industri Området v/Ulven Os, ligger et unikt og innholdsrikt treningslokale for deg og din firbeinte bestevenn.

Tittel